Anderstaligen goed leren schrijven

Anderstaligen die op hun werk veel Nederlands spreken, vinden het schrijven in onze taal vaak heel lastig. Kleine foutjes in zinsbouw, die in spreektaal niet zo opvallen, vallen op schrift wél erg op. Bovendien vinden velen de spelling lastig. En dan heb ik het nog niet over de opbouw van een tekst en over conventies van Nederlandse teksten – die kunnen heel anders zijn dan in hun land van herkomst. Er is dan ook regelmatig vraag naar trainingen schrijfvaardigheid voor NT2-cursisten. Maar hoe pak je zo’n training als docent aan?

Tijdens deze workshop komen onder meer de volgende onderwerpen aan bod.

  • Hoe zet je een training schrijfvaardigheid op?
  • Wat moeten cursisten leren in een training Schrijfvaardigheid?
  • Welk lesmateriaal kun je gebruiken?
  • Hoe geef je feedback op teksten van cursisten?

Opzet van de workshop

De workshop vindt online plaats, via Zoom. We besteden aandacht aan online werkvormen, maar ook aan werkvormen voor in fysieke lessen.

De workshop Anderstaligen goed leren schrijven is bedoeld voor docenten NT2 die werken met cursisten vanaf niveau B1, die hun schrijfvaardigheid willen verbeteren, omdat ze dat op hun werk nodig hebben.

Leerdoelen

Na deze training kun je:

PE-punten

Als je in het register van Blik op Werk staat, kun je voor deze workshop 2 PE-punten krijgen. Vermeld je registratienummer bij de ‘bestelnotities’ in de winkelwagen en ik zorg ervoor dat de punten geregistreerd worden!

Praktische informatie

Wat deelnemers zeggen

Bedankt!

Nogmaals bedankt voor je fijne training Anderstaligen goed leren schrijven. Ik heb veel gehad aan je bespreking van de nieuwste lesmethodes. Daardoor heb ik heel prettig kunnen werken met De Juiste Toon.

Ontmoeting met mede-docenten

Dank voor je interessante training Anderstaligen goed leren schrijven. Als docent NT2 ben ik zelden in de gelegenheid om met andere docenten kennis uit te wisselen over het vak. Dit was voor mij dan ook een training waar ik naar had uitgekeken. Ik heb het heel gezellig gevonden, en hoewel het om bekende informatie ging, was het prettig om alles nog eens op een rijtje te krijgen. Het nieuwste boek over zakelijk schrijven heb ik meteen aangeschaft en gebruik ik ter inspiratie.
Veel succes verder met deze en andere trainingen!

Simone

Meer informatie

Ik geef trainingen bij voorkeur online (via Zoom of Teams); dat scheelt tijd en kosten, en is even effectief. Aan kleine groepen is incompany ook mogelijk. Neem contact met op om de mogelijkheden te bespreken.

Meer taal?

De nieuwsbrief voor NT2-docenten verschijnt elke week: zo krijg je elke week een nieuwe lestip! In de maandelijkse nieuwsbrief van AV Taaltraining lees je alles over mijn andere activiteiten.

Naam(Vereist)
Welke nieuwsbrieven wil je krijgen?(Vereist)
Algemene Voorwaarden en Privacybeleid(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.