Grammatica voor NT2-docenten (A0 – A2)

NT2-docenten moeten veel grammatica uitleggen. Cursisten vragen vaak waarom de ene zin goed is en de andere niet, of waar een bepaald woord moet staan in de zin. Hoe ga je als docent met zulke vragen om? Lang niet elke NT2-docent is taalkundige, wat betekent dat het antwoord op zulke vragen niet voor iedereen makkelijk te geven is.

Onderwerpen​

In deze workshop bespreken we de belangrijkste grammatica tot en met niveau A2. Je leert hoe je de stof kunt uitleggen en hoe je ermee kunt oefenen. Ook leer je waar je bepaalde zaken kunt opzoeken. We behandelen onder meer de volgende onderwerpen:

  • de belangrijkste werkwoordstijden
  • woordvolgorde in enkelvoudige zinnen
  • ontkenningen

Opzet van de training

De workshop vindt online plaats, via Zoom. We besteden aandacht aan online werkvormen, maar ook aan werkvormen voor in fysieke lessen.

De workshop is vooral bedoeld voor NT2-docenten die nog niet heel veel ervaring hebben, en nog wat onzeker zijn over hoe ze grammatica kunnen uitleggen. Uiteraard zijn ook meer ervaren docenten welkom.

Leerdoelen

Na deze training kun je:

PE-punten

Als je in het register van Blik op Werk staat, kun je voor deze workshop 2 PE-punten krijgen. Vermeld je registratienummer bij de ‘bestelnotities’ in de winkelwagen en ik zorg ervoor dat de punten geregistreerd worden!

Praktische informatie

Wat deelnemers zeggen

Duidelijke uitleg

De uitleg was duidelijk, ook wanneer het niet begrepen werd. Het werd ook op een prettige manier gegeven, en toegankelijk.

Hermanus Engolo

Aanrader

Aleid liet ons veel zelf doen en denken en zette vervolgens alles duidelijk op een rijtje. Iedereen deed op deze manier lekker mee. Ook gaf ze veel praktische tips, en na afloop kregen we de powerpoint en nog wat extra materiaal in de digitale leeromgeving om het allemaal nog eens rustig na te lezen.

Linda Sijbrand-Kharouf

Prima!

Prima, inspirerend en plezierig.

Karin Sebel

leerzame training

Naast de leerzame website is ook de training fijn om te volgen. Aleid geeft praktische tips en handige sites.

Ella Engbers

Zeker een aanrader!

Heldere praktijkvoorbeelden waar ik weer mee verder kan in de les. Prettig ongedwongen en zeer professionele workshop.

Claudia Reymond

Verfrissende training

Drie uur online verdiepen in grammatica; verfrissende training die jezelf weer even op scherp zet. Want je weet wel hoe het zit met die regels, maar hoe leg je het uit??
Dank je wel Aleid voor de heldere uitleg en de leuke tips voor het oefenen met grammatica met behulp van online tools!

Maaike van Leeuwen

Supertraining!

Deze week een Zoom-training Grammatica voor NT2-docenten gedaan. Bijzonder duidelijk, goed, prettig gepresenteerd. Kortom: een supertraining, dankjewel Aleid!

Margreeth van der Vlis - van Bennekom

Leerzaam, interessant en praktisch

Aleid heeft tijdens de NT2-docententraining op een duidelijke en overzichtelijke manier uitleg over grammatica gegeven. Ik vond de tips voor klassikaal en online lesgeven ook erg handig. Ik wil ook bedanken voor de tips van de medecursisten 🙂

Sonja Kupper

Meer informatie

Ik geef trainingen bij voorkeur online (via Zoom of Teams); dat scheelt tijd en kosten, en is even effectief. Aan kleine groepen is incompany ook mogelijk. Neem contact met op om de mogelijkheden te bespreken.

Meer taal?

De nieuwsbrief voor NT2-docenten verschijnt elke week: zo krijg je elke week een nieuwe lestip! In de maandelijkse nieuwsbrief van AV Taaltraining lees je alles over mijn andere activiteiten.

Naam(Vereist)
Welke nieuwsbrieven wil je krijgen?(Vereist)
Algemene Voorwaarden en Privacybeleid(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.