Grammatica voor NT2-docenten (B1 en hoger)

Naarmate het niveau van je cursisten hoger wordt, worden hun vragen vaak ook ingewikkelder. Ze gebruiken complexere zinnen, en merken dat bijvoorbeeld de woordvolgorde toch niet zo eenvoudig is. Voor veel docenten is die complexere grammatica ook een reden om te aarzelen of ze wel les willen (of kunnen) geven op deze niveaus. 

In deze workshop leer je meer over de grammatica op deze hogere niveaus: hoe zit het, hoe leg je het uit en hoe oefen je ermee? Je leert nieuwe werkvormen die je direct kunt toepassen in je lessen. We gaan ook in op verschillende websites en naslagwerken. In deze workshop behandelen we onder meer de volgende onderwerpen:

  • verschillende soorten bijzinnen
  • het gebruik van woordjes als er en het
  • woordvolgorde in langere zinnen
  • naslagwerken en websites

Opzet van de training

De workshop vindt online plaats, via Zoom. We besteden aandacht aan online werkvormen, maar ook aan werkvormen voor in fysieke lessen.

De workshop is vooral bedoeld voor NT2-docenten die nog niet heel veel ervaring hebben met lesgeven op deze niveaus, en nog wat onzeker zijn over hoe ze grammatica kunnen uitleggen. Uiteraard zijn ook meer ervaren docenten welkom.

Leerdoelen

Na deze training kun je:

PE-punten

Als je in het register van Blik op Werk staat, kun je voor deze workshop 2 PE-punten krijgen. Vermeld je registratienummer bij de ‘bestelnotities’ in de winkelwagen en ik zorg ervoor dat de punten geregistreerd worden!

Praktische informatie

Wat deelnemers zeggen

Zeker een aanrader!

Heldere praktijkvoorbeelden waar ik weer mee verder kan in de les. Prettig ongedwongen en zeer professionele workshop.

Claudia Reymond

Prima!

Prima, inspirerend en plezierig.

Karin Sebel

Duidelijke uitleg

De uitleg was duidelijk, ook wanneer het niet begrepen werd. Het werd ook op een prettige manier gegeven, en toegankelijk.

Hermanus Engolo

Leerzaam, interessant en praktisch

Aleid heeft tijdens de NT2-docententraining op een duidelijke en overzichtelijke manier uitleg over grammatica gegeven. Ik vond de tips voor klassikaal en online lesgeven ook erg handig. Ik wil ook bedanken voor de tips van de medecursisten 🙂

Sonja Kupper

Supertraining!

Deze week een Zoom-training Grammatica voor NT2-docenten gedaan. Bijzonder duidelijk, goed, prettig gepresenteerd. Kortom: een supertraining, dankjewel Aleid!

Margreeth van der Vlis - van Bennekom

Verfrissende training

Drie uur online verdiepen in grammatica; verfrissende training die jezelf weer even op scherp zet. Want je weet wel hoe het zit met die regels, maar hoe leg je het uit??
Dank je wel Aleid voor de heldere uitleg en de leuke tips voor het oefenen met grammatica met behulp van online tools!

Maaike van Leeuwen

Meer informatie

Ik geef trainingen bij voorkeur online (via Zoom of Teams); dat scheelt tijd en kosten, en is even effectief. Aan kleine groepen is incompany ook mogelijk. Neem contact met op om de mogelijkheden te bespreken.

Meer taal?

De nieuwsbrief voor NT2-docenten verschijnt elke week: zo krijg je elke week een nieuwe lestip! In de maandelijkse nieuwsbrief van AV Taaltraining lees je alles over mijn andere activiteiten.

Naam(Vereist)
Welke nieuwsbrieven wil je krijgen?(Vereist)
Algemene Voorwaarden en Privacybeleid(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.